Μεγαθήρια στην Ελληνική Βιομηχανία με Εντυπωσιακή Ιστορία

Όλοι γνωρίζουμε εταιρείες που έχουν αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Επιχειρήσεις που δημιούργησαν τη δική τους ιστορία, πολλές από τις οποίες έχουν μετεξελιχθεί σε πραγματικούς θρύλους. Η επιτυχημένη βιομηχανία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και ενισχύει οικονομικά το κοινωνικό σύνολο. Παράλληλα, μέσω της φορολόγησης βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του κράτους και την επίτευξη των οικονομικών του στόχων. Η επιτυχημένη πορεία μίας επιχείρησης πρόκειται λοιπόν για αρκετά σημαντικό γεγονός, που επηρεάζει αρκετό κόσμο και όχι μόνο τον ιδιοκτήτη και τον στενό του κύκλο.

Ποιες είναι οι πιο επιτυχημένες ελληνικές εταιρείες που σας έρχονται στο μυαλό; Ορίστε κάποιες επιχειρήσεις που σίγουρα έχουν καταφέρει να διαπρέψουν και έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ελληνική (αλλά και τη διεθνή) αγορά.

Η οικογένεια Παπαδοπούλου ήρθε από τη Μικρά Ασία το 1922 και μέσα σε λίγα χρόνια ξεκίνησε την παραγωγή αρτοποιημάτων σε έναν μικρό φούρνο. Από εκεί μέχρι και την εδραίωση της επωνυμίας τους, οι καιροί ήταν δύσκολοι. Τώρα όμως δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να μη γνωρίζει τα Μπισκότα Παπαδοπούλου.

Μία ακόμη χρυσή σελίδα έχει γράψει και η ΙΟΝ. Η γνωστή σοκολατοποιία έχει καταφέρει από το 1930 να επεκταθεί με τα προϊόντα της. Πάντοτε όμως η επιτυχία υπήρξε δεδομένη. Στο Νέο Φάληρο οι μυρωδιές από τη ζεστή σοκολάτα συντρόφευε για πολύ καιρό τους κατοίκους. Και η σοκοφρέτα, η σοκολάτα γάλακτος και αμυγδάλου υπήρξαν κάτι περισσότερο από επιτυχημένα προϊόντα.

Τα αναψυκτικά ΕΨΑ αποτελούν μια ιστορία επιτυχίας, που συνεχίζεται για περίπου 90 χρόνια. Φυσικά, η παγκοσμιοποίηση μπορεί να επέφερε αλλαγές στο αγοραστικό κοινό και το μερίδιο που καταλαμβάνει η ΕΨΑ στην αγορά. Όμως, ακόμη και σήμερα η παραδοσιακή επιχείρηση έχει φανατικούς υποστηρικτές.

Προχωρώντας, έχουμε μια νεότερη προσθήκη στον τομέα των ελληνικών επιχειρήσεων. Ωστόσο, η εντυπωσιακή πορεία της Apivita έχει κερδίσει τις καρδιές όλων. Από το 1972 η εταιρεία διανύει μια διαρκώς ανοδική πορεία στον χώρο των φυσικών καλλυντικών. Κάτι παρόμοιο συνέβηκαι με τα καλλυντικά ΚΟΡΡΕΣ, αλλά από το 1996.

Άλλα προϊόντα ελληνικών βιομηχανιών αποτελούν τα ζυμαρικά ΜΕΛΙΣΣΑ και τα παγωτά ΚΡΙ ΚΡΙ. Στα χαρτικά, η SKAG έχει αποτυπωθεί σε κάθε μαθητή ή μαθήτρια. Όλα τα τετράδια έφεραν το λογότυπο της εταιρείας. Και σε όλα τα γραφεία, τα πολύχρωμα ντοσιέ σίγουρα προέρχονταν από εκεί!

Η Ελληνική Εταιρεία Κονσερβών ΚΥΚΝΟΣ έχει μια μακρά ιστορία, που ξεκινά το 1915 στο Ναύπλιο. Υπήρξε μάλιστα καινοτόμος η προσπάθεια συντήρησης των φρούτων κα των λαχανικών. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το Άργος είναι ιδιαίτερα εύφορο και χωρίς την κατάλληλη συντήρηση τα περιθώρια κέρδους από πωλήσεις σε ευπαθή προϊόντα μειώνονται, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η ΚΥΚΝΟΣ υπήρξε πρωτοποριακή επιχείρηση.

Η λίστα σίγουρα δεν μπορεί να καλύψει όλες τις επιχειρήσεις που διέπρεψαν στην Ελλάδα στο πέρασμα των χρόνων. Είναι όμως ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές βιομηχανικές μονάδες στη χώρα και επιχειρήσεις που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας.

Γαλουχώντας γενιές και γενιές, τα προϊόντα των ελληνικών επιχειρήσεων έχουν δώσει την ευκαιρία να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα έχουν συνεισφέρει στη διατήρηση προδιαγραφών υψηλής ποιότητας σε σημαντικούς τομείς της αγοράς, κάνοντας μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις το όνομα της χώρας μας γνωστό διεθνώς.