Είστε εθισμένοι στις ηλεκτρονικές αγορές;

Καθώς οι έμποροι λιανικής πώλησης δοκιμάζουν τις προσφορές για τους καταναλωτές, οι ειδικοί λένε ότι περισσότεροι αγοραστές κινδυνεύουν να γίνουν εθισμένοι σε ηλεκτρονικές αγορές.

Παρακολουθήστε για τα βασικά συμπτώματα που δείχνουν αν τα ηλεκτρονικά σας ψώνια εμποδίζουν άλλους τομείς της ζωής σας, ιδιαίτερα τον χρόνο και τα χρήματά σας. Λάβετε μέτρα για να περιορίσετε τις δαπάνες σας, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού ιστότοπων αγαπημένων καταστημάτων και της απόκρυψης των στοιχείων της πιστωτικής σας κάρτας (vergleichen und kaufen).

Η ηλεκτρονική αγορά μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο ένα κλικ. Αλλά αν δεν προσέχετε, θα μπορούσε να γίνει μια συνήθεια που καταστρέφει τα οικονομικά σας.

Ο συνδυασμός της ανωνυμίας, της ευκολίας να μην χρειαστεί να πάει κανείς σε ένα κατάστημα και της ποικιλίας των διαθέσιμων προϊόντων μπορεί να τροφοδοτήσει τον εθισμό στις ηλεκτρονικές αγορές. Όλα αυτά προκαλούν τους ανθρώπους που είναι καταναγκαστικοί αγοραστές.

Αυτές οι τάσεις μπορεί να είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν καθώς οι έμποροι λιανικής διαδικτυακής πώλησης μας γλυκαίνουν με προσφορές. Ψυχολόγοι και οικονομικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι έχουν δει μια ανοδική τάση σε ασθενείς και πελάτες που αγωνίζονται με αυτές τις συνήθειες.

Οι εθισμένοι σε ηλεκτρονικές αγορές ενδέχεται να έχουν συναισθηματική ικανοποίηση από την αγορά για διάφορους λόγους.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την ανάγκη να απεικονίσουν μια συγκεκριμένη εικόνα, να συγκινηθούν από την εύρεση προσφορών ή ακόμα και την ανάγκη να αγοράσουν δώρα για αγαπημένα άτομα.

Ίσως πρέπει να το προσέξετε αυτό, εάν αρχίσει να γίνεται συνεχώς πιο συνηθισμένο, αν σπαταλάτε περισσότερο χρόνο, περισσότερη ενέργεια, και αν ξοδεύετε περισσότερα από όσα θέλατε. Συχνά η οικογένεια ή οι φίλοι είναι οι πρώτοι που θα επισημάνουν ένα πρόβλημα. Και αν οι αγαπημένοι σας εκφράζουν ανησυχία, θα πρέπει να την λάβετε υπόψη.

Άλλα προειδοποιητικά σημάδια περιλαμβάνουν το κρύψιμο των αγορών σας για να βεβαιωθείτε ότι κάποιος άλλος δεν τα βλέπει ή τα παρακολουθεί. Αν έχετε πρόβλημα να παρακολουθείτε τον προϋπολογισμό σας ή αν μείνετε πίσω στις πληρωμές λογαριασμών. Επίσης, αν εξαντληθεί ο χώρος στο σπίτι για να αποθηκεύσετε όλες τις αγορές σας, ἠ αν είστε συνεχώς αργοπορημένοι ή εντελώς απώντες από κοινωνικές ή εργασιακές εκδηλώσεις, ώστε να μην χάσετε μια καλή προσφορά.

Οι τοξικομανείς θα μπορούσαν να στραφούν σε αγορές για να μετριάσουν τον αντίκτυπο άλλων προβλημάτων στη ζωή τους – τα οικογενειακά ζητήματα, τα προβλήματα εργασίας ή τις μεγάλες, απρόσμενες αλλαγές.

Εκτός από την αντιμετώπιση αυτών των σκανδάλων με τη βοήθεια ενός επαγγελματία, υπάρχουν βήματα τα άτομα που μπορούν να πάρουν για να περιορίσουν τις δαπάνες τους.

Μια συμβουλή προς άτομα που έχουν την τάση να υπερβαίνουν τις δαπάνες τους, είναι να αφήσουν τις αγορές τους σε μια γωνιά ενός δωματίου για μια εβδομάδα. Εάν δεν τις αγγίζετε για μια εβδομάδα, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτά.

Και επειδή είναι απογοητευτικό και ενοχλητικό να επιστρέψουμε τα πράγματα, αυτά τα άτομα τελικά φτάνουν στο σημείο όπου δεν κάνουν τόσες αγορές (beste akku heckenschere).

Για ό, τι αγοράζετε, αξιολογήστε πόσο πραγματικά το χρειάζεστε. Εάν βλέπετε μαύρες μπότες αξίας $300 και έχετε ήδη αρκετά ζεύγη, η αγορά αυτή είναι εντελώς περιττή.

Κάντε ένα σχέδιο εκ των προτέρων που θα μπορούσε να αναζωπυρώσει παλιές συνήθειες, και να είστε προετοιμασμένοι για ένα μακρύ δρόμο ανάκαμψης.